Реформа системи охорони здоров’я в Німеччині: шлях до змін

Значний прогрес було зроблено в обговоренні між урядом Німеччини та  Федеральними землями стосовно реформи системи охорони здоров’я в країні. Федеральний міністр охорони здоров’я, Карл Лаутербах, висловив впевненість у тому, що основні принципи реформи вже визначено, і законопроект буде готуватися впродовж літа.

Суть реформи полягає у впровадженні єдиної системи критеріїв якості для всіх медичних закладів країни. Мета реформи — підвищення якості медичного обслуговування, забезпечуючи прозорість для громадян щодо рівня якості конкретних процедур у різних лікарнях та клініках.

Ключовим аспектом обговорення є планове розподілення фінансування, а саме, встановлення фіксованих платежів за певні медичні послуги. Такий крок має на меті звільнити заклади охорони здоров`я від економічного тиску та забезпечити їх стабільне існування.

Незважаючи на розбіжності, Манне Луха, голова Ради міністрів охорони здоров’я областей з Баден-Вюртемберга, та Карл-Йозеф Лауманн, міністр охорони здоров’я Північного Рейну-Вестфалії, позитивно оцінюють прогрес майбутніх реформ. Однак Клаус Голетчек, міністр охорони здоров’я Баварії, заявив, що Баварія не може підтримати реформу у даному вигляді, та потребує відповідних змін.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja