RWE інвестує в відновлювальну енергетику до 2030 року 55 мільярдів євро

Зі своєю інвестиційно-зростаючою програмою “Growing Green”, яка була запущена два роки тому, RWE робить значний вклад в успіх енергетичного переходу та декарбонізації енергетичної системи. Компанія вже вклала чистих 20 мільярдів євро з 2021 року. Завдяки своїй фінансовій міцності та широкій експертизі RWE може досягти ще більш амбіційних цілей інвестицій та зростання. RWE представляє свою оновлену стратегію та інвестиційні плани до 2030 року на своєму Капітал Маркет Дей в Лондоні.

Промислові країни світу зобов’язуються до нульових викидів та переходять на зелені технології. Для створення стійкої, безпечної та конкурентоспроможної енергетичної системи період до 2030 року має вирішальне значення.

Стратегія компанії RWE AG, пост з мережі X

Маркус Креббер, Генеральний директор RWE AG: “Ми продовжуємо реалізовувати нашу стратегію Growing Green з 2021 року. Завдяки нашій значній фінансовій свободі, привабливому пайплайну проєктів та широкому досвіду ми знаходимося в відмінному положенні, щоб і надалі прискорювати нашу трансформацію, навіть в поточних умовах. Протягом наступних років до 2030 року ми плануємо інвестувати 55 мільярдів євро по всьому світу в відновлювану енергію, батареї, гнучке виробництво та проєкти з воднем. Ми ростемо в напрямку відновлювальної енергетики і збільшуємо наш прибуток, одночасно декарбонізуючи наш портфель ще швидше – відповідно до нашої мети- мати нульові викиди до 2040 року.”

Обширний план розвитку дозволяє вибирати інвестиції з найпривабливішим профілем ризику та доходу

З 2024 по 2030 роки RWE інвестуватиме чистих 55 мільярдів євро по всьому світу та розширить свій зелений портфель до понад 65 гігаватів (ГВт). З 2021 року компанія збільшила свої потужності на 9 ГВт до 35 ГВт (станом на 30 вересня 2023 року). У RWE наразі ведеться будівництво 100 проєктів загальною потужністю 7,8 ГВт в 10 країнах.

Інвестиційні цілі компанії підтримуються широким та глибоким пайплайном розвитку у всіх технологіях та ринках. Це включає проєкти з загальною потужністю понад 100 ГВт. З метою додавання понад 30 ГВт чистої потужності до свого портфеля, обширний пайплайн розвитку дозволяє компанії вибирати інвестиції з найпривабливішим профілем ризику та доходу. З технологічної точки зору відновлювані джерела енергії складають 75% планованих інвестицій, поряд із батареями, гнучким виробництвом та проєктами з воднем.

Прибутковий ріст у всіх регіонах та технологіях

RWE і надалі спрямовує свої інвестиції на промислові країни. З точки зору регіонів, існуючі основні ринки залишаться стратегічним фокусом, передусім німецький внутрішній ринок, США та Об’єднане Королівство. RWE також хоче продовжити рости в інших основних європейських ринках та в обраних країнах АТР – Австралії, Японії та Південній Кореї.

Понад половина з 55 мільярдів євро, які RWE планує інвестувати чисто від 2024 по 2030 роки, призначена для Європи. Тільки в Німеччині компанія планує інвестувати приблизно 11 мільярдів євро чистими в найближчі сім років. Це відповідає збільшенню інвестицій на 20% на внутрішньому ринку Німеччини порівняно з попередніми планами інвестицій на все десятиліття. В Об’єднаному Королівстві RWE має намір зберігати темп інвестицій і вкладати приблизно 8 мільярдів євро чистими від 2024 по 2030 роки. Окрім Європи, США є ще однією ціллю інвестиційних дій. Тут RWE виділила приблизно 20 мільярдів євро чистими на майбутні інвестиції до кінця десятиліття.

З точки зору технологій фонди інвестицій також будуть широко розподілені. RWE має намір інвестувати 40% запланованих 55 мільярдів євро чистими в розширення суходільного вітру та сонця. Встановлена потужність у секторі суходільного вітру повинна зрости з 8,6 ГВт сьогодні до 14 ГВт до 2030 року, з сонцем розшириться з 3,9 ГВт до 16 ГВт.

35% коштів інвестицій призначено для проєктів в морському вітрі. Це збільшить потужність морського вітру RWE з 3,3 ГВт сьогодні до 10 ГВт до 2030 року. Цей план розширення вже забезпечено конкретними проєктами, які будуть реалізовані за планом. До них входять проєкт Sofia на 1,4 ГВт у Великобританії та проєкт Thor на 1,1 ГВт в Данії, обидва знаходяться в стадії будівництва.

Крім того, RWE розробляє кілька проєктів в морському вітрі, таких як Nordseecluster на 1,6 ГВт біля німецького узбережжя, голландський проєкт OranjeWind на 0,8 ГВт, ірландський проєкт Dublin Array на 0,8 ГВт та перша фаза проєкту Community Offshore Wind на 1 ГВт (частка RWE) в районі Нью-Йорка. Крім того, 25% інвестицій виділено на проєкти батарей, гнучкого виробництва та водню.

Місткість батарей планується збільшити з 0,5 ГВт до 6 ГВт до 2030 року. Також передбачено будівництво принаймні 3 ГВт газових електростанцій, готових до використання водню, та 2 ГВт електролізерних потужностей.

Великі інвестиції призводять до зростання прибутків і збільшення дивідендів.

Програма інвестицій Growing Green призведе до середньорічного зростання скоригованого EBITDA на 14% протягом цього десятиліття; очікується, що скоригована EBITDA у 2030 році складе понад 9 мільярдів євро. Скоригований чистий прибуток протягом цього десятиліття буде зростати середньорічно на 12% – до 3 мільярдів євро у 2030 році.

Міхаель Мюллер, фінансовий директор RWE AG: “Наші амбіційні цілі Growing Green відображають фінансову силу RWE і ще раз підкреслюють, що ми зростаємо прибутково. Наша інвестиційна програма та програма розвитку повністю фінансуються до 2030 року. Ми покриваємо приблизно 80% наших фінансових потреб коштом сильного потоку готівки нашого прибуткового операційного бізнесу. Завдяки нашому привабливому кредитному рейтингу ми також маємо постійний доступ до ринку боргового капіталу. Акціонери RWE також будуть користуватися зростанням наших прибутків. Ми плануємо щорічно збільшувати дивіденд на 5-10%”.

Сильний ріст прибутків також відображає нову дивідендну політику RWE до 2030 року, яка передбачає щорічне збільшення дивідендів на 5-10%. Цільовий розмір дивідендів на 2024 рік – 1,10 євро на акцію. На початку року RWE оголосила про свої наміри платити дивіденди в розмірі 1,00 євро на акцію за 2023 рік.

Джерело: RWE AG

Читати також:

Шольц повідомив про початок роботи кліматичного клубу

Криза у сфері відновлювальних енергій: Дефіцит фахівців загрожує енергетичній трансформації в Німеччині

Німеччина примусово впроваджуватиме інфраструктуру відновлювальної енергії.

Світлина з відкритих джерел

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja