Демонстрації робітників в Німеччині продовжуються

Тисячі працівників в Німеччині вийшли на демонстрацію в понеділок, вранці. Verdi наголошують на підвищенні зарплатні робітникам.

Зараз починають порівнювати ці події, з тим, як ÖTV досягли успіху у лютому 1974 року, під гаслом «всі колеса зупинились». На той момент, очільник ÖTV Гайнц Клункер вперше очолив робітників державного сектору, за три дні їм вдалося змусити владу піти на поступки. Вимога підвищити зарплату на 15% була досягнута.

Verdi разом з Німецькою асоціацією державних службовців вимагають підвищення зарплати на 10,5 відсотка для приблизно 2,4 мільйона працівників. Для кар’єрного росту нових працівників, доплата має становити не менше 500 євро. Як наголошує голова асоціації державних службовців Ульріх Зільбербах, саме праця робітників створює країну комфортною для проживання, можна буде тільки уявити, що відбудеться, коли дитячі садки зачиняться, сміття не будуть вивозити та громадський транспорт не буде працювати.

За постановою Федерального суду державним службовцям заборонено влаштовувати страйк. Чотири роки тому, четверо вчителів скаржилися на те, що їм не дозволяли припинити робочий процес, ця справа дійшла, навіть, до Європейського суду.

Працівникам федеральних, державних та місцевих органів влади, дозволено влаштовувати страйки, якщо вони отримують таку зарплатню,  як і держслужбовці. За словами професора трудового права Боннського університету Грегора Тюзінга, протести в Німеччині не регулюються законом, як в інших європейських країнах.

Окремі державні посади не мають права на страйк, оскільки їх діяльність є необхідною, тому роботу не можна зупиняти. Працівники лікарень, будинків догляду за літніми людьми, шкіл, дитячих садків позбавлені можливості припинити роботу.

З огляду на високий рівень боргу федерального та місцевого уряду, асоціація платників податків застерігає їх від закриття угоди. Карін Велге, президент Асоціації асоціацій муніципальних роботодавців (VKA), переконана, що «в кінці дня буде досягнутий хороший компроміс».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja