В Німеччині готують нові заходи для збереження клімату

У четвер, 12 січня, було проведено засідання, на якому обговорювали пришвидшення темпів проведення кліматичної реформи та затвердили план відповідних заходів. Прийняття «Стартового пакету» полегшить реалізацію рішення парламентської групи Зелених. Основними пропозиціями для реалізації кліматичних цілей будуть: заохочення щодо використання громадського транспорту, реконструкція мостів та, натомість, відмова від будівництва нових доріг.

Співробітництво Федерального міністра транспорту та цифрової інфраструктури Фолькера Віссинґа з представниками партії Зелених зосереджено на досягненні конкретних цілей. Перш за все, одною з таких є зменшення викидів парникових газів у транспортному секторі відповідно до показників встановлених законом. «Кліматичний баланс транспортного сектору наразі катастрофічний», – заявив Маттіас Гастел, відповідальний з питань залізничного сектору парламентської групи Зелених.

Подальший розвиток реформи полягає у перегляді соціальної підтримки у приміському транспорті, на думку Зелених, повне або часткове відшкодування проїзду у приміському транспорті не має ні соціального, ні екологічного підґрунтя та користі. «Прохання не гаяти часу у вирішенні таких питань та подати відповідні ініціативи для їх рішення до парламенту», – скаржаться Зелені. Згідно з їх коментарями, відповідальні органи не представили конкретних проєктів реформування.

До того ж, Зелені наполягають на переосмисленні пріоритетів використання автомобілей з високим споживанням палива, на їх думку підтримка використання таких транспортних засобів має бути обмеженою. Згідно з майбутніми планами мають переглянути умови використання службових автомобілей та їх оподаткування відповідно до кількісті викидів вуглекислого газу. Роботодавці повинні заохочувати працівників щодо використання громадського транспорту або мінімізувати користування службовими автівками.

Задля того, аби успішно реформувати напрям кліматичного вектору політики країни майбутні заходи повинні відповідати поставленим цілям. Для реалізації поставлених планів необхідно переглянути умови реалізації вже затвердженого федерального плану з розширення дорожніх мереж, а саме способом будівництва нових доріг, що не відповідає політиці Зелених. Таким чином, ухвалені проєкти будівництва до 2030 року підлягають змінам. «Тому потрібно відновлювати вже збудовані мости та дороги та розширити залізничну мережу», – наголосив Гастель.

Кінець 2022 року ознаменувався початком «інфраструктурного діалогу», щодо перегляду федерального плану транспортної інфраструктури, проте був зустрітий доволі холодно в галузі залізничних вантажних перевезень. Зелені наполягають на перегляді поточного федерального плану транспортної інфраструктури, задля того аби він відповідав вимогам Федерального уряду.

Незважаючи на заявлені цілі, подальші дії у секторі громадського транспорту  залишаються нечіткими, очікується, що майбутні дії уряду будуть відповідати вимогам, щодо оптимізації кліматичної політики країни.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja