Активісти Останнього покоління блокують аеропорти у Гамбурзі та Дюссельдорфі

В рамках вимоги змінити політику зміни клімату, активісти Останнього покоління розпочали новий рівень протестів, блокуючи роботу аеропортів. Сьогодні зранку вони вторглись на злітно-посадкові смуги аеропортів у містах Гамбург та Дюссельдорф.

“Ми виступаємо проти безглуздого порушення закону про клімат”,  – заявила група на своїй сторінці у Twitter. Згідно з їхнім повідомленням, з шостої години ранку злітно-посадкові смуги обох аеропортів були заблоковані. Вони проникли на територію аеропорту, обійшовши системи безпеки.

Аеропорт Гамбурга інформував у Twitter, що авіаційні рейси припинено о десятій хвилині після шостої через поліцейську операцію. Лише близько десятої години ранку рух літаків було відновлено, але це призвело до скасування 17 вхідних рейсів та 19 вильотів з аеропорту. 

Водночас активісти проводили аналогічну акцію в аеропорту Дюссельдорфа. Як зазначається у повідомленні групи, вони перерізали огорожу, щоб потрапити на майданчик аеродрому. Це спричинило затримки в авіаційних рейсах.

Активісти висувають вимоги до уряду, звинувачуючи його в порушенні закону про захист клімату. Вони критикують владу за відсутність чіткого плану досягнення кліматичних цілей 2030 року. Зокрема, вони вимагають встановити обмеження швидкості в 100 км/год, запровадити квитки за 9 євро для регіонального та місцевого громадського транспорту, а також створити “Раду суспільства” для розробки заходів з боротьби зі зміною клімату. Протягом останніх місяців вони намагаються привернути увагу до цих вимог, проводячи протести, як-то блокування вулиць.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja