DigiSucht: онлайн платформа для консультування з питань для алко- та наркозалежних

За даними Міністерства охорони здоров’я Баварії, нова цифрова служба консультування з питань залежностей від психоактивних речовин DigiSucht має найбільш високий попит на допомогу щодо алкогольної залежності. Фахівці DigiSucht оперативно сконтактують з особами, яким необхідна допомога, безпосередньо із самими залежними людьми, чи їх родичами та друзями.

За отриманими даними, 37% запитів стосуються алкогольної залежності, 23% – канабісу, а 12% – стимуляторів та амфетамінів. “Інтернет може забезпечити особливо низькопороговий та анонімний доступ до допомоги, особливо коли мова йде про залежність, яка все ще часто стигматизується”, – зазначив міністр охорони здоров’я Клаус Холечек у неділю в Мюнхені.

Протягом перших півроку, особи, які постраждали від залежності та їхні родичі, можуть отримати інформацію на загальнонаціональній цифровій платформі, а також, скористатися анонімним самотестуванням. Крім того, вони мають можливість звернутися до консультантів з психосоціальної підтримки через електронну пошту або месенджери. Міністр охорони здоров’я Клаус Холечек наголосив на важливості ведення цифрового щоденника споживання відповідних речовин та появи нових пропозицій екстреної допомоги для попередження рецидивів. Портали організації у соціальних мережах спрямовані на збільшення обізнаності про DigiSucht, особливо серед молоді.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja