Реформи міграційного законодавства потонули у бюрократичних процесах

Уряд Німеччини планує розширити можливості для біженців у питаннях отримання житла та працевлаштування, проте останнім часом ці зміни буди відтерміновані. Німеччина залишається однією з найбільш популярних країн для міграції осіб з третіх країн, тому відповідні зміни в законодавстві повинні бути проведені.

Вже чотири дні тривають дискусії з приводу спрощення інтеграції мігрантів, хоча саміт з питань біженців має відбутись 10 травня. Маркус Леве, президент Асоціації міст Німеччини, висловився за впровадження прискореного залучення новоприбулих осіб до ринку праці: “Я підтримую ідею, щоб біженці, які зареєстровані в муніципалітетах, мають бути працевлаштовані, так швидко, як це можливо, незалежно від статусу перебування”, – заявив мер Мюнстера виданню медіагрупи Funke.

Процес визнання професійної кваліфікації біженців має стати швидшим та доступнішим

Як політик ХДС, Маркус Леве вимагає менше бюрократії при визнанні кваліфікації біженців, що буде «виграшною ситуацією для всіх сторін», хоча це не є панацеєю від проблеми нестачі кваліфікованих працівників в Німеччині.

Звичайна процедура працевлаштування для біженців доступна тільки через три місяці передування в країні. Натомість українським біженцям дозволено працевлаштуватись тільки після отримання посвідки на тимчасове проживання, що також гальмує процес їх інтеграції.

На зустрічі в середу основною темою обговорення буде розподіл завдань та відповідальності щодо догляду за біженцями між Федеральною владою та муніцитапітетами. Кількість біженців значно зросла з початку року – близько 100 000 осіб потребують притулку з січня. Федеральне управління з питань міграції та біженців (BAMF) повідомляє, що в квітні зареєстровано 19 629 заяв. З січня по березень надійшло 80 978 офіційних запитів на отримання притулку. Загалом, вперше у 2022 році BAMF отримало 217 774 заявки на притулок.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja