Ліннеманн: Іммігранти не вирішать проблему нестачі працівників

Карстен Ліннеманн стверджує, що відсутність фахівців в Німеччині не може бути повністю усунута за допомогою лише імміграції. Він закликає зосередитись на боротьбі з безробіттям серед молоді.

Ліннеманн вважає, що уряд Федеративної Республіки Німеччина надто зосереджений на фахівцях з-за кордону при пошуках вирішення проблеми з нестачі потрібного кадрового потенціалу. «Уряд допускає помилку, вкладаючи переважний акцент у прихід іноземних фахівців», – зазначив він у інтерв’ю газетам групи видавництв Funke (онлайн в неділю, друкована версія в понеділок). «Проте потенціал є обмеженим: річна кількість прибульців з третіх країн складає приблизно 40 000 до 60 000 осіб, і це не дозволить вирішити наші проблеми. Уряд нехтує потенціалом власного ринку праці».

Ліннеманн пропонує зосередитись на інших можливостях: «Ті, хто йде на пенсію, але хоче залишатись активним, мають мати можливість заробляти 2000 євро в місяць без оподаткування. Також у нас є близько 600 000 молодих людей у віці від 18 до 24 років, які не працюють і не навчаються».

Ліннеманн наголосив на несправедливості поточної системи громадянської підтримки

З 1 січня 2023 року уряд Олафа Шольца запровадив громадянську підтримку як заміну діючій системі Hartz-IV. Громадянська підтримка є ключовою соціальною реформою у рамках коаліції “світлофор”, до якої входять СДП, Зелені та ФДП.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja