Євро – цифрове чи готівкове, обидва формати мають місце

Буркхард Балц, віце-президент Національного банку Німеччини, бачить цифровий євро як ідеальне доповнення до готівкових грошей. «Це дві сторони однієї монети: Навіть якщо у нас буде цифровий євро через деякий час, населення все одно продовжить використовувати готівку», – заявив Балц агентству Deutsche Presse-Agentur у Франкфурті.

Тому він вважає доцільним, що Європейська комісія недавно одночасно представила законопроекти, щодо цифрового еквіваленту валюти та статусу готівкових грошей.

Процес підготовки до впровадження цифрової версії європейської валюти триває протягом кількох років. У кінці червня Європейська комісія представила свої пропозиції, щодо правового каркасу для цифрового євро. За цими пропозиціями, цифровий євро буде стати законним засобом платежу, але готівку не замінить.

Центральний банк Європи (ЦБ) планує вирішити, чи продовжувати роботу над цифровим євро у жовтні. За попередніми даними ЦБ, цифровий євро може з’явитись не раніше 2026 року. У той же час Європейська комісія у Брюсселі планує внести додаткові ініціативи з метою забезпечення широкого прийняття готівки та поліпшення її доступності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja