Оренда велосипедів в Європі: чому наявність страховки у постачальника послуг важлива?

В багатьох містах Європи дуже просто і швидко можливо орендувати велосипед, проте перед оплатою послуги слід перевірити наявність страховки.

Європейський центр споживачів (EVZ) рекомендує перевіряти наявність страхування цивільної відповідальності в додатку або на веб-сайті постачальника. Така страховка покриває, наприклад, матеріальну шкоду автомобілю чи крадіжку велосипеда, за умови, якщо був правильно закритий протягом часу оренди. Зазвичай такий захист існує, проте його не завжди можна відразу впізнати по страховому жетону, як у Німеччині.

Важливо пам’ятати: пошкодження велосипеда або електровелосипеда, вчинені орендарем, не включаються до страхового покриття постачальника. Також, у такому випадку, не варто покладатися на власну особисту страховку цивільної відповідальності. Така додаткова послуга повинна бути включена в страховий контракт явно – тому краще один раз загально перевірити власні документи.

Часто, окрім страхування цивільної відповідальності, постачальник надає і страхування особи. За допомогою нього лікування травми власника велосипеда, від аварії, покриваються, якщо це не передбачено регулярною медичною страховкою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja