У Гамбурзі КАСКО стане дешевшим з 2024 року

Для багатьох власників автомобілів у Гамбурзі страховка КАСКО може стати дещо дешевшою в 2024 році, за умови укладання повного страхування від ушкоджень (КАСКО) для своїх транспортних засобів.

За даними Загальної асоціації страховиків (GDV), опублікованими у четвер, це стосується близько 340 000 водіїв, автомобілі яких будуть класифіковані в класі КАСКО 7 замість попередньої класифікації в класі 8. Водночас в страховому пакеті автоцивільної відповідальності, вони класифікуються в другому за важливістю класі 11, «оскільки збитки тут на 25 відсотків перевищують середній показник по всій країні».

«Загалом варто відзначити: чим кращий клас в регіональній категорії, тим більше це впливає на величину страхового внеску», – заявив головний виконавчий директор GDV Йорг Асмуссен. Проте через зміни в регіональних категоріях неможливо зробити висновок щодо загальної динаміки внесків в страховий пакет КАСКО.

Регіональні категорії відображають статистику збитків у 412 німецьких округах реєстрації та розраховуються раз на рік GDV. При цьому не важливе місце ДТП, а місце проживання власника автомобіля. Статистику регіональних категорій страхові компанії можуть вже зараз використовувати для нових контрактів, а з наступного страхового року – для існуючих контрактів. За звичайних умов, регіональні категорії у великих містах в середньому вищі, ніж у сільських районах, оскільки через вищу інтенсивність трафіку там стається більше ДТП – так, наприклад, водії з Берліна мають найгіршу статистику збитків в страховому пакеті обов’язкового автострахування в усій країні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja