У Німеччині затримали підлітків, підозрюваних у підготовці теракту

Правоохоронці Німеччини затримали двох дівчат і одного юнака, яких підозрюють у підготовці терористичного акту на ґрунті ісламського екстремізму. Наразі всі троє підозрюваних перебувають під вартою.

Як повідомила прокуратура землі Північний Рейн-Вестфалія, окружний суд Дюссельдорфа видав ордер на їхній арешт за клопотанням Центрального управління з боротьби з тероризмом. Підозрюваним від 15 до 16 років.

За даними слідства, 15-річна дівчина з Дюссельдорфа, 15-річний юнак з Меркіша поблизу Люденшайда та 16-річна дівчина із Зеста поблизу Арнсберга планували терористичну атаку на ґрунті ісламського екстремізму. Йдеться про підготовку вбивств у рамках підготовки до серйозного акту насильства, що загрожує безпеці держави. Підозрюваних затримали наприкінці березня, нині вони перебувають під вартою. Аж до винесення судового вироку діє презумпція невинуватості.

Обговорення теракту в чаті

За інформацією, підлітки обговорювали підготовку нападів у груповому чаті в соціальних мережах. Подробиці правоохоронці не розкривають. Однак, за даними німецької газети Bild, може йтися про викриття цілого терористичного осередку з дітей і підлітків. Вони, як пише таблоїд, обговорювали в чаті напади на парафіян церков і синагог, а також на поліцейських у відділках. Серед можливих місць атак називали Дортмунд, Дюссельдорф і Кельн, але конкретного плану ще не було.

Видання повідомляє, що діти та підлітки планували напади від імені терористичного угруповання “Ісламська держава” з ножами та коктейлями Молотова, а також розглядали можливість придбання вогнепальної зброї.

У листопаді федеральна прокуратура Німеччини повідомляла про затримання двох підлітків 15 і 16 років, яких підозрювали в підготовці терористичного нападу на різдвяний базар. Підозрювані були затримані в Північному Рейні-Вестфалії та Бранденбурзі.

Джерело: DW

Читати також:

У Галле чоловік планував підірвати будинок з мігрантами

Затримання в Німеччині та Австрії: радикальні ісламісти готували теракти на Різдво

Світлина з відкритих джерел

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja