Іран готує удар по Ізраїлю — застерігають Німеччина, Франція, Індія та інші країни

Канцлер Німеччини Олаф Шольц висловив занепокоєння можливим ударом Ірану у відповідь по Ізраїлю. За його словами, погрози Тегерана вжити заходи у відповідь через ізраїльський авіаудар по іранському консульству в Дамаску слід “дуже серйозно” сприймати.

Шольц запевнив, що він особисто та міністр закордонних справ Анналена Бербок докладають усіх зусиль, аби дати Ірану зрозуміти, що “будь-які військові дії неприпустимі”.

Олаф Шольц, світлина з мережі X

Водночас Міністерство закордонних справ Індії порадило своїм громадянам не відвідувати Іран та Ізраїль до подальшого повідомлення через “тривожну ситуацію в регіоні”. За даними газети The Wall Street Journal, Ізраїль очікує прямої атаки з боку Ірану протягом найближчих 24-48 годин.

МЗС Франції також настійно рекомендував громадянам не їздити до Ізраїлю, Лівану, Ірану та на палестинські території через побоювання ескалації конфлікту на Близькому Сході. Сім’ї французьких дипломатичних співробітників будуть евакуйовані з Тегерана.

Раніше інші країни, зокрема США та Росія, видавали аналогічні застереження для своїх громадян щодо поїздок до Ізраїлю, Ірану та Палестинської національної адміністрації. Вашингтон звернувся до Саудівської Аравії, ОАЕ, Катару та Іраку з проханням переконати Іран знизити напруженість у відносинах з Ізраїлем і не допустити військових ударів. Крім того, США обмежили пересування своїх дипломатів в Ізраїлі.

Експерти оцінюють ситуацію як вкрай напружену. Ескалація конфлікту між Іраном та Ізраїлем може призвести до серйозної військової кризи в регіоні. Світова спільнота закликає сторони до стриманості та пошуку мирного врегулювання. Будь-які необдумані дії можуть мати катастрофічні наслідки.

Джерело: DW

Читати також:

Бербок окреслила своє бачення майбутнього Палестини після війни в секторі Гази

Світлина з відкритих джерел

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja