У Нижній Саксонії пропонують знизити потік біженців з України

Станом на 2023 рік у Нижній Саксонії зареєстровано близько 110 тисяч осіб, які покинули Україну. За даними асоціації міст Нижньої Саксонії, деякі муніципалітети зараз вийшли на межу своїх можливостей, коли справа стосується прийому біженців через війну в Україні.

За словами президента Асоціації міст Нижньої Саксонії Франка Клінгебіля, всі, хто потребує допомоги через війну в Україні будуть прийняті, проте він також наголошує, що муніципалітетам потрібно взяти на паузу прийом біженців. Існує багато проблем, які виникли за останній рік: кадрова криза в муніципалітетах, нестача бюджету та державного фінансування. Велике навантаження припадає на міста: Брауншвейг, Оснабрюк та Ганновер.

Франк Клінгебіль вважає, що вирішення ситуації полягає у рівномірному розподілі біженців не тільки в самій Німеччині, а й у інших країнах ЄС. Він наполягає на прийнятті відповідних рішень на рівні Союзу, задля стабілізації ситуації.

Після загальнонаціонального саміту щодо біженців, у четвер, міністр внутрішніх справ Нижньої Саксонії Даніела Беренс заявила: «В цьому році ситуація з мігрантами стане складнішою, не тільки, через продовження війни в Україні, також через рушійну силу землетрусу в Туреччині».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja