В Баварії та Саксонії-Ангальт викладачам в школах підвищать зарплатню

Заклади освіти в Німеччині, наразі, відчувають гострий дефіцит кадрів. В Баварії та Саксонії-Ангальт місцева влада впровадить нові заходи, аби стабілізувати ситуацію з гострою нестачею працівників навчальних закладів. Такий дисбаланс спричинений збільшенням кількості учнів та відповідно зменшенням числа випускників педагогічних вузів.

За словами міністра освіти Баварії Майкла П’язоло, бюджет складатиме близько 17 мільйонів євро на освітні потреби регіону.

Найближчим часом у Баварії та Саксонії-Ангальт підвищать зарплатню для вчителів початкової та середньої шкіл для покращення популярності цієї професії. Незважаючи на такі заходи, всі працівники мають викладати на одну годину більше на тиждень, щоб нівелювати нестачу своїх колег. Союз освіти та науки (GEW) та Конфедерація профспілок Німеччини (DGB) не схвалили впровадження такої понаднормової праці.

Прем’єр-міністр заявив, що в цьому році слід очікувати підвищення зарплатні для вчителів молодших класів в Саксонії-Ангальт, це стане важливим кроком у налагодженні ситуації, оскільки раніше у цьому регіоні зарплата вчителів на 500 євро менше ніж в інших землях.

До того ж, міністр науки Саксонії-Ангальт Армін Віллінгманн запропонував випробувати модель подвійного навчання. У інтегрованому курсі такого навчання студенти проходять повну професійну підготовку разом із навчанням. Зрештою, у них в кишені два дипломи: диплом бакалавра з університету та свідоцтво молодшого спеціаліста відповідної спеціальності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja