В пріоритеті зниження податків, а не зменшення цін на енергоносії в Німеччині

Німецький муніципальний сектор виступає за збереження пільгової ставки ПДВ на постачання газу та тепла до березня наступного року. 

В той же час, енергетичні гальма, заплановані на кінець року, повинні бути зняті, відповідно до об’єднання муніципальних підприємств (der Verband kommunaler Unternehmen), які виступають проти пропозицій федерального міністра економіки Роберта Хабека та міністра фінансів Крістіана Лінднера.

Насправді гальма для цін на електроенергію та газ мають закінчитися наприкінці року. Вони обмежують ціну на більшість споживання приватних господарств. Верхня межа цінового гальма становить 40 центів за кіловат-годину для електроенергії та 12 центів за кіловат-годину для газу. Хабек виступає за продовження такої політики на близько чверть року, Лінднер підтримує це, але водночас вимагає підняти ПДВ на природний газ з січня від 7 до 19%, за три місяці раніше.

Також можна очікувати передчасне завершення пільгової ставки ПДВ на газ та тепло в кінці 2023 року, тому що можна очікувати перевантаження споживачів комунальних підприємств серед зими.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja