Залізничники Німеччини погрожують страйком під час Євро-2024

Профспілка залізничників Німеччини EVG попередила про можливий страйк під час чемпіонату Європи з футболу 2024 року, якщо не будуть вжиті заходи для посилення безпеки працівників галузі. Акція протесту може розпочатися 14 червня, в день старту континентальної першості.

Загроза страйку пов’язана з невдоволенням залізничників рівнем власної захищеності на робочих місцях. За результатами опитування, проведеного серед працівників EVG, 64% респондентів стикалися з проявами насильства або агресії протягом останніх 12 місяців. Ще 36% зізналися, що не почуваються у безпеці під час виконання службових обов’язків.

В опитуванні брали участь провідники поїздів, персонал вокзалів та працівники “гарячих ліній” залізничних компаній. “Якщо ситуація з безпекою не покращиться до початку Євро-2024, ми зробимо так, що потяги не курсуватимуть”, – пригрозив голова EVG Крістіан Лорох в інтерв’ю газеті Tagesspiegel.

За словами профспілкового лідера, протестувальники можуть колективно скоротити понаднормові робочі години, зокрема в період футбольного чемпіонату. EVG наполягає, щоб з міркувань безпеки жоден провідник не працював на маршруті наодинці. Організація вимагає зробити “подвійні змінні бригади” стандартною практикою.

Профспілка залізничників закликала керівництво галузі терміново вжити заходів для захисту працівників від насильства та погроз на робочих місцях. В іншому разі учасники протесту готові піти на крайні заходи й паралізувати залізничний рух по всій країні на час проведення чемпіонату Європи.

Джерело: Bild

Читати також:

Футбольний потяг вирушає у турне напередодні Євро-2024

Світлина з відкритих джерел

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja