Жінки в Німеччині частіше обирають прізвище чоловіка після шлюбу

Сучасні тенденції свідчать, що в Нижній Саксонії жінки все більше й більше обирають для себе прізвище чоловіка після укладення шлюбу. Це підтверджують дані, отримані від Німецького прес-агентства за результатами опитування в кількох містах регіону.

У Ганновері, столиці Нижньої Саксонії, минулого року 74% новостворених подружніх пар вибрали спільне прізвище після весілля. Цікаво, що у восьми з десяти таких пар новоспечені дружини приймали прізвище свого чоловіка, в той час як лише у 12% випадків чоловіки вибирали прізвище своєї дружини.

Подібна ситуація спостерігається у Брауншвейні. Тут у 2022 році більшість пар (81%) також обрали спільне прізвище чоловіка. У більшості випадків (86%) це було прізвище чоловіка.

Місто Стаде в минулому році зафіксувало 288 шлюбів. З цієї кількості 30 разів чоловіки вибирали прізвище своєї дружини. У місті Клоппенбург минулого року зафіксовано 190 шлюбів, у 14 випадках було вибрано прізвище дружини як спільне.

Емден показав нижчий відсоток чоловіків, які вибрали прізвище своєї дружини – лише 7%. Однак у Ольденбурзі минулого року 78% пар вибрали спільне прізвище, а в більшості випадків (84%) жінки приймали прізвище чоловіка.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja