Знецінення заробітної плати в Німеччині через інфляцію

Починаючи з першого кварталу 2023 року, через зростання показників інфляції втрати грошового еквіваленту заробітної плати стали суттєво відчутними.

Показники середньої зарплатні в межах країни зросли на 5,6% порівняно з попереднім роком, що є найвищим показником з початку статистичних спостережень у 2008 році, натомість, вартість споживчих товарів зросла на 8,3%. Таким чином, в середньому втрата реальної заробітної плати становила 2,3%, за оцінками Федерального статистичного управління.

Для працевлаштованих за системою часткової зайнятості було передбачено одноразові виплати у розмірі 3000 євро, які не оподатковуються і не обкладаються соціальними зборами. За статистикою, найбільший номінальний приріст заробітної плати був на нижньому рівні шкали заробітної плати.

Згідно підрахунків, робітники працевлаштовані на неповний робочий день в середньому отримали на 8,9% більше грошей, ніж рік тому. Також, значно підвищилась межа заробітної плати за неповну зайнятість з 450 до 520 євро, з 1 жовтня 2022 року. Зарплата працівників повної ставки зросла лише на 5,9%.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja