Американські кінокритики назвали Сандру Хюллер найкращою акторкою

Сандра Хюллер (Sandra Hüller) стала лауреаткою премії Асоціації кінокритиків Лос-Анджелеса (LAFCA) в неділю, 10 грудня, що підвищило її шанси на завоювання майбутньої премії “Оскар”. Американське журі визнало 45-річну Хюллер кращою у категорії “Найкраща жіноча роль” за її виступ у фільмах “Анатомія падіння” та “Зона інтересів”. Разом із німецькою актрисою визнання отримала також дворазова лауреатка “Оскара” Емма Стоун за головну роль у фільмі “Бідні речі”.

Французька драма “Анатомія падіння” від режисера Жюстіна Тріє перемогла в категоріях “Фільм не англійською мовою” та “Монтаж”. Драма “Зона інтересів” від британського режисера Джонатана Глейзера також отримала нагороди за кращий фільм, режисуру та музику.

Часті переможці американських кінокритиків потрапляють у число претендентів на “Оскар”, який вручається в березні. Рік тому та сама асоціація визнала фільми “Тар” та “Все всюди і одночасно”, і останній отримав “Оскар” у номінації “Найкращий фільм”.

Скриншот з сайту кінокритиків ЛА

“Анатомія падіння” також здобула 5 нагород Європейської кінопремії. Напередодні в Берліні фільм виграв в декількох номінаціях під час церемонії Європейської кіноакадемії (European Film Awards), яку часто порівнюють із “європейським Оскаром”. Серед інших нагород стрічка визнана кращим європейським фільмом, а також отримала нагороди за режисуру, сценарій та монтаж.

Сандра Хюллер отримала Європейську кінопремію за кращу жіночу роль у фільмі, де вона виконала роль письменниці, підозрюваної у вбивстві чоловіка. Хюллер була також номінована за роль у фільмі “Зона інтересів”, що розповідає про життя коменданта концтабору Освенцим Рудольфа Хесса та його сім’ї.

Актор, що грав Хесса в “Зоні інтересів” – Крістіан Фрідел (Christian Friedel), також був претендентом на премію за кращу чоловічу роль, але переміг данський актор Мадс Міккельсен за роль у фільмі “Меч короля”. Крім того, британська акторка Ванесса Редгрейв отримала визнання від європейського журі за внесок у кіномистецтво.

Читати також:

Фестиваль українського документального кіно в Берліні

Світлина з відкритих джерел

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja