Безпека спортивних заходів: Франція та Німеччина об’єднують зусилля

Цього літа Європа стане епіцентром двох масштабних спортивних подій – Олімпійських ігор у Парижі та чемпіонату Європи з футболу в Німеччині. Задля забезпечення належного рівня безпеки на змаганнях такого рівня правоохоронні органи Франції та ФРН вирішили об’єднати зусилля.

Міжнародна співпраця

Як повідомила міністр внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер в інтерв’ю виданню Handelsblatt, німецькі поліцейські братимуть участь в охороні порядку під час Олімпіади у Франції, а їхні французькі колеги, своєю чергою, долучаться до забезпечення безпеки Євро-2024.

“Ми готуємось до можливих загроз, від ісламістів та інших потенційних екстремістів до кібератак на наші мережі”, – наголосила очільниця МВС ФРН.

Тимчасовий прикордонний контроль

Під час проведення футбольного чемпіонату Європи, що триватиме з 14 червня по 14 липня, у Німеччині буде введено тимчасовий прикордонний контроль. Фезер запевнила, що ці заходи максимально мінімізують незручності для пасажирів та вантажних перевезень.

Загроза з повітря

Одним із серйозних ризиків для безпеки Євро-2024 є використання дронів з терористичною метою. Про це попередив голова профспілки німецької поліції Андреас Росскопф у коментарі виданню Bild. З огляду на загрозу, на час чемпіонату у ФРН буде діяти суворе обмеження на польоти безпілотників.

Комплексний підхід до захисту глядачів та учасників змагань обіцяє мінімізувати ризики під час спортивних заходів європейського масштабу. Співробітництво служб безпеки Франції та Німеччини має стати запорукою того, що турніри пройдуть в атмосфері свята та дружньої боротьби.

Джерело: DW

Читати також:

Євро-2024: Україна здобула путівку на чемпіонат, Фезер обіцяє захист збірній у Німеччині

Світлина з відкритих джерел

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja