Біля російського посольства у Берліні провели акцію на захист українських дітей

Акція на підтримку українських дітей відбулася навпроти російського посольства у Берліні. Про це повідомляє Berliner Zeitung. Захід, який тривав 9 годин, пройшов під гаслом «Перший всесвітній день пам’яті для українських дітей».

Серед відвідувачів були відомі німецькі політики, депутати Бундестагу, такі як Марі-Агнес Штрак-Ціммерманн (голова Комітету з питань оборони) та Родеріх Кізеветтер. Захід відвідали також психологи, активісти та інші небайдужі особи. Частина акції включала в себе вшанування, яке провів пастор Берлінської церкви Св. Марієнкірхе Міхаель Кеслінг.

“Ми не виконали завдання завоювати довіру Бога до нас”-сказав пастор. Під час заходу Міхаель Кеслінг виголосив промову до зібраних. Він нагадав, що в релігії діти символізують невинність і підкреслив, що вбивство дітей в очах Бога особливо огидне. “Стільки дітей загинуло у війні в Україні”, – сказав Кеслінг. “З кожною вбитою дитиною губиться стільки Бога, життя та майбутнього”.

Учасники акції також підходили до мікрофона біля інсталяції з іменами загиблих українських дітей, щоб висловити свої думки.

Свічки, які були запалені під час акції, символізували пам’ять про дітей, і були викладені у формі слова «Діти». Організатори акції, громадська організація «Вахта проти російської терористичної війни», також присвятили цей день вихованцям дитячого будинку у Сваляві Закарпатської області. Дитячий будинок, який підтримується Ukraine-Saarland-Berlin e.V., забезпечує медико-соціальний захист та реабілітацію для приблизно 150 дітей-сиріт віком від 3 до 14 років, багато з яких є дітьми-інвалідами.

На завершення акції, організатори представили дані про втрати серед українських дітей внаслідок російської агресії. Зокрема, було зазначено, що впродовж 19 місяців повномасштабного вторгнення російсько-терористичної держави в Україну загинуло 555 дітей, постраждали 1186 дітей, 1232 дитини зникли безвісти, а 19 546 українських дітей були депортовані до Росії або на окуповані нею території. 13 дітей зазнали сексуального насильства. Всі ці злочини були засуджені організаторами, які закликали до того, щоб вони не залишалися безкарними.

Читати також:

Третина дітей в Німеччині мають серйозні проблеми в навчанні

Світлина з відкритих джерел

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja