Microsoft розширює бізнес за допомогою ШІ: перспективи та проблеми

Microsoft оголосила про свої амбітні плани, зосереджуючись саме, на програмному забезпеченні на основі штучного інтелекту (ШІ), такому як ChatGPT. Керівництво компанії, на чолі з генеральним директором Сатья Наделла, вірить, що використання таких програм буде сприяти попиту на хмарні сервіси, зокрема платформу Microsoft Azure.

Але не все так просто. Згідно з останніми звітами, темпи зростання Azure у минулому кварталі знизилися до 27%, враховуючи коливання обмінних курсів. І це при тому, що аналітики прогнозували зростання від 25 до 26%. Дійсно, невдовзі після того, як акції Microsoft на вторинному ринку впали на 3,7 %, багато інвесторів були розчаровані такими новинами.

На допомогу Microsoft приходить “Copilot”, сервіс на основі ШІ створений для підтримки офісних програм. Цей інструмент може стати значним кроком у напрямку розширення бізнесу компанії у секторі хмарних технологій. Microsoft сподівається, що “Copilot” здатен аналізувати вміст електронних листів, календаря, чатів та документів, що робить його неоціненним помічником у використанні пакету Microsoft 365. За словами Наделли, “Copilot” – це важлива частина стратегії Microsoft 365.

Впродовж минулого кварталу, незважаючи на низку показників Azure, Microsoft все ж змогла підвищити обсяг продажів на 8% – до приблизно 56,2 мільярдів доларів, завдяки попиту на хмарні послуги. Це підтверджує, що стратегія компанії зорієнтована на розвиток хмарних технологій все ще має потенціал.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja