Міністр закликає допомогти у пошуку житла для біженців

Міністр юстиції Маріон Генжес активно закликає місцеві громади допомогти у пошуку житла для біженців. У листі до мерів, політик вказала на потенційні ділянки від 5 до 8 гектарів для початкового розміщення, бажано, із зручним доступом до громадського транспорту. 

Міністр також запропонувала, що забудовані об’єкти, такі як готелі, лікарні та казарми, могли б бути підходящими, якщо вони спроможні прийняти мінімум 500 осіб.

Біженців розміщують у так званих спорудах початкового прийому одразу після прибуття. За словами Генжес, минулого року країна прийняла значно більше біженців на 178,000 осіб більше ніж у 2015 та 2016 роках разом. 

Місця для початкового розміщення швидко збільшено з 6,300 до близько 13,000 – за допомогою використанням екстрених потужностей та тимчасових локацій.

На приклад, у Баден-Вюртемберзі система розміщення біженців має три етапи: держава відповідає за початковий прийом, відповідний район або міський округ – за тимчасове розміщення, а громада – за подальше житло.

Існують пункти початкового прийому у Карлсруе, Ельвангені, Зігмарінгені та Фрайбурзі але зі збільшення числа мігрантів у 20222 році, уряд розглядає будівництво додаткових місць для житла, наприклад, у Бьоблінгені, Брухзалі, Людвігсбурзі та Вальдкірху. Однак, часто місцева спільнота виступає проти будівництва нового житла.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja