Прискорення процесу визнання дипломів іноземних медиків

В середньому у Саксонії-Ангальт процес отримання державного визнання освіти для іноземних лікарів, включаючи стоматологів, триває в середньому не менше 18 місяців. На кінець 2022 року у Державному адміністративному відомстві було відкрито понад 500 заявок, для подання всіх необхідних документів на визнання своєї кваліфікації. Тепер управління прагне прискорити процедуру ліцензування дипломів іноземного медичного персоналу.

“Заради фахівців, ми хочемо трохи скоротити тривалість процедури. Вона не має тривати більше року”, – заявив Олівер Бон, тимчасовий керівник Державного екзаменаційного управління, у своєму інтерв’ю для Німецького прес-агентства в Галле. Замість проведення екзамену на перевірку еквівалентності медичної освіти, на основі поданих фахівцем документів, він пропонує заявникам пройти тестування на знання власне своєї відповідної кваліфікації. За його словами, це дозволить зекономити близько півроку.

Досі претендентам для визнання еквівалентності своєї освіти в Німеччині, необхідно було подати велику кількість документації у спеціальній формі – що, в деяких випадках, є неможливим для заявників з військових та кризових регіонів. Центральна експертна служба проводить перевірку на зіставлення статистики між всіма Федеральними землями, для виявлення слабких місць по країні в цілому.

Зазначено, що на сьогодні відповідні органи активно працюють над полегшенням процедури підтвердження кваліфікації з метою заохочення іноземних медиків та молодшого медичного персоналу працювати в Німеччині. З огляду на країни походження, простежуються певні тенденції. Наразі багато лікарів прибувають з Азербайджану, Узбекистану та Російської Федерації. Заявки від працівників з арабських країн дещо зменшилися.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja