Німеччина безсила перед дронами-шпигунами над своїми військовими об’єктами

Невідомі дрони вже понад рік стежать за німецькими військовими об’єктами, зокрема тими, де тренуються українські воєнні. Проте німецькі сили безпеки досі не здатні їх нейтралізувати.

Про це 7 січня повідомило німецьке видання Bild.

Видання зазначило, що підозрілі квадрокоптери вперше було помічено у жовтні 2022-го. Особливо активно вони спостерігають за полігоном Кліц, де Бундесвер навчає українців. Тоді генерал Карстен Брейер наказав застосувати радіоперешкоди HP 47, аби змусити дрони приземлитися. Проте вони виявилися безсилі, а безпілотники продовжують літати і надалі.

Експерт оборонної сфери, депутат Маркус Фабер каже, що квадрокоптери регулярно фіксують над Кліцом.

У Міноборони підозрюють, що це робота Москви, але не мають доказів, адже жодного дрона не вдалося приземлити чи збити, а операторів цих дронів – знайти. Через рік, аж 15 листопада 2023-го Бундесвер створив групу з виявлення безпілотників. Це відомство має з’ясувати в МВС, кому і як можна захищатися від дронів та які засоби захисту ефективні і доступні. Проте, зазначає видання, за два місяці помітних результатів нема.

Отже, Німеччина досі неспроможна ефективно протидіяти шпигунським дронам над своїми військовими об’єктами, попри тривалість проблеми. Це ставить під загрозу безпеку навчання українських військових та обороноздатність країни загалом.

Читати також:

Понад 8000 українських військовослужбовців вже пройшли навчання у Німеччині

Світлина згенерована за допомогою штучного інтелекту (ШІ)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja