Німеччина відтермінувала поставки броньованих машин MRAP в Україну – ЗМІ

Згідно з інформацією німецької газети Bild, Німеччина затримує передачу Україні броньованих машин MRAP з підвищеним захистом від мін та засідок. Постачання цієї техніки, які мали розпочатися в січні 2024 року, зазнали зволікань та скорочення запланованої кількості одиниць.

У вересні 2023 року Міноборони ФРН повідомляло про плани поставити Збройним силам України до 400 броньованих MRAP партіями по 20 одиниць щомісяця з січня по жовтень 2024 року. Однак, за даними Bild, цю кількість спочатку зменшили до 200, а згодом і до 100 машин. Крім того, початок поставок перенесли на травень-червень поточного року.

Броньована машина MRAP, світлина з мережі X

Причиною затримок стали проблеми з імпортом деталей MRAP з США до Німеччини, де здійснюється їх збірка оборонною компанією Flensburger Fahrzeugbau GmbH (FFG). Як повідомляється, FFG зіткнулася з обмеженнями ліцензії на експорт з Америки та складнощами із сертифікацією протимінного захисту.

Контракт щодо постачання цих броньовиків для ЗСУ на суму 315 мільйонів євро фінансується з бюджету Німеччини. Офіційно 19 березня міністр оборони ФРН Борис Пісторіус повідомив про плани передати Україні 100 броньованих бойових машин піхоти для підвищення мобільності на полі бою. У Міноборони Німеччини пояснили газеті Bild, що йдеться про MRAP виробництва FFG.

Наразі очікується, що всі заплановані до постачання MRAP таки будуть доставлені в Україну протягом 2024 року. Проте ці затримки демонструють наявні труднощі Німеччини з оперативними поставками зброї та техніки через складності в ланцюгах постачання та бюрократичні перепони.

Броньовані машини MRAP з підвищеним рівнем протимінного захисту відіграватимуть важливу роль у підвищенні мобільності та захищеності українських підрозділів під час ведення бойових дій. Тож прискорене постачання цієї техніки могло б суттєво посилити обороноздатність ЗСУ.

Джерело: Bild

Читати також:

“Шольц роздуває цифри: Німеччина надала Україні значно менше допомоги, ніж заявляє”

Світлина з мережі X

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja