Німецьких мандрівників на Тенеріфе врятовано

У четвер, 30 листопада, до Інтегрованого диспетчерського центру (ILS) Нюрнберга надійшов незвичайний виклик про надзвичайну ситуацію.

Особа, що телефонувала розповіла, що отримала повідомлення через WhatsApp від друзів, які в той момент перебували на Канарському острові Тенеріфе і знаходились на відомому вулкані Тейде (висота 3715 м). Про подію повідомляє видання Bild.

Вид на вулкан Тейде, Тенеріфе.

Група мандрівників потрапила у труднощі, у зв’язку зі штормом, через різку зміну погоди температура стрімко падала. Коли вони дійшли до гірської станції тамтешньої канатної дороги, виявилося, що експлуатація підйомника вже припинена, і на горі нікого не було.

У зв’язку із погіршенням погодних умов і пізньою годиною спуститися пішки було неможливо. З якихось невідомих причин мандрівники не могли викликати службу порятунку на місці, але можливим було підключення до мережі інтернет.

Таким чином, за допомогою WhatsApp було відправлено сигнал тривоги додому. Повідомлення про надзвичайний виклик, в кінцевому підсумку, дійшли до диспетчерського центру Нюрнберга.

Працівниця центру в Нюрнберзі з бази даних отримала номер телефону екстреної служби при німецькому посольстві в Мадриді, паралельно лідер групи диспетчерів сповістив поліцію в Мадриді. Обидві сторони потім передали інформацію про місце та надзвичайну ситуацію місцевим органам.

Консульство Німеччини на Гран-Канарії, відповідальне за Канарські острови, сьогодні телефоном підтвердило диспетчерському центру Нюрнберга, що рятувальники та поліція Тенеріфе знайшли групу мандрівників на горі та безпечно доправили їх в долину, вони не постраждали.

Читати також:

Троє братів врятовані в Північному морі

Світлина з відкритих джерел

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja