Німецький виробник зброї Heckler & Koch готується до випуску автоматів під радянські патрони

Російське вторгнення в Україну змусило українських захисників використовувати різноманітну зброю — від сучасних натовських гвинтівок до застарілих радянських автоматів. Щоб задовольнити ці потреби, легендарний німецький виробник вогнепальної зброї Heckler & Koch (H&K) планує розширити свій арсенал.

Традиційний оборонний підрядник Бундесверу працює над новою штурмовою гвинтівкою HK132E калібру 7,62х39 мм, яка використовувалася у радянських автоматах Калашникова. Про це повідомив речник компанії, пояснивши, що таке рішення продиктоване бойовим досвідом українських спецпризначенців, які наголосили на важливості мати зброю під радянські калібри.

“Відповідні потреби справді присутні, тому ми вже розпочали концептуальні розробки”, – зазначив представник H&K. Водночас він підкреслив, що розвиток озброєнь під натовські стандарти залишається пріоритетом для компанії.

Попри плани освоїти виробництво зброї під нові калібри, тогорічні фінансові показники H&K виявилися нижчими за 2022 рік. Обсяг замовлень скоротився на 11% до 285 млн євро, виторг впав до 301 млн євро, а операційний прибуток зменшився на 25% до 62 млн євро.

Причиною падіння стало різке скорочення продажів цивільної зброї на американському ринку, який раніше був одним з найприбутковіших для H&K. На додаток, підрозділ компанії, що відповідав за цивільні продажі в США, взагалі став збитковим.

Втім, керівництво H&K сподівається на зростання у 2024 році завдяки новим контрактам, зокрема з Бундесвером на поставку нової штурмової гвинтівки G95.

Окрім виробничих питань, невирішеними залишаються й внутрішні корпоративні суперечки навколо структури власності H&K, що тривають вже кілька років між колишнім генеральним директором Андреасом Хеешеном, французькою фінансовою групою CDE та інвестором з Барбадосу.

Джерело: Welt

Читати також:

Україна має план нового контрнаступу,- Зеленський в інтерв’ю Bild

Світлина з мережі X

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja