Україна має план нового контрнаступу,- Зеленський в інтерв’ю Bild

У інтерв’ю німецькому виданню BILD президент України Володимир Зеленський відкрито заявив, що Україна має план проведення контрнаступальних дій проти російських військ. За його словами, перемога у війні для України є безальтернативною, однак конкретні терміни її досягнення назвати складно.

“Так, у нас є план контрнаступу. Ми обов’язково переможемо. В нас немає альтернативи. Але я не можу обіцяти це і назвати дату”, – заявив Зеленський.

Водночас він наголосив, що для реалізації такого плану Збройним Силам Україні вкрай необхідна сучасна зброя, в тому числі від Німеччини та Сполучених Штатів.

“Так, у Росії більше людей, більше зброї. Але у об’єднаного Заходу є сучасні системи озброєнь. Тому ми отримаємо певні технології. І якщо ми продовжимо нарощувати виробництво, якщо отримаємо ліцензії від наших партнерів, то справа не в кількості людей. Справа в якості зброї”, – пояснив український лідер.

Недовіра до переговорів з Путіним

Говорячи про можливість мирних переговорів, Зеленський висловив повну недовіру до слів та обіцянок президента Росії Володимира Путіна.

“Тут ми маємо справу з Путіним. Все, що він говорив досі, – після цього він чинив по-іншому. Ми не можемо йому довіряти”, – заявив він.

При цьому Зеленський не виключає, що в принципі можна домовитися про все, але постає питання, чи буде Путін дотримуватись досягнутих угод.

Попередження про нові загрози

Президент України також розкритикував ідеї “заморожування” конфлікту, які періодично лунають на Заході. На його думку, Путін використає таку паузу лише для підготовки до нового нападу.

“Звичайно, політики будуть щасливі. Світ скаже: “Так, нам вдалося заморозити конфлікт, ракети не летять”. Але це лише доти, поки Росія не збільшить виробництво і запаси військової техніки, ракет, безпілотників і не проаналізує всі помилки, яких припустилася на початку”, – попередив Зеленський.

Битва за Харків

Особливу увагу Зеленський приділив ситуації навколо Харкова, вказавши, що для Путіна це місто має важливе символічне значення як одна зі столиць України.

“Путін, звичайно, хотів захопити Харків, тому що для нього це великий символ. <…> Ми робимо все можливе, щоб цього не сталося”, – запевнив президент.

При цьому він підкреслив, що Путін розуміє лише силу, і якщо Україна не зможе себе захистити, то “він зруйнує ще більше”. На думку Зеленського, кінцевою метою російського лідера є захоплення всієї території України, “він убʼє багато людей”.

Необхідність сучасної зброї

У контексті підготовки до нового етапу війни Зеленський також торкнувся питання постачання Україні ракетних комплексів Taurus. На його думку, ці системи вкрай необхідні для виживання України, і він не розуміє, чому Київ досі їх не отримує.

Німецька крилата ракета “Taurus”, фото з мережі X

При цьому президент погодився, що канцлер Німеччини Олаф Шольц побоюється ядерних загроз з боку Росії. Втім, за словами Зеленського, це не захистить світ від ядерної загрози з боку Кремля.

Отже, за словами перзидента, Україна активно готується до наступного етапу активних бойових дій, маючи чіткий план контрнаступу. Однак для його реалізації Київ вкрай потребує сучасних зразків озброєнь від західних партнерів, включаючи ракетні комплекси Taurus. При цьому Зеленський застерігає, що будь-які спроби “заморозити” конфлікт будуть лише тимчасовою передишкою для Росії.

Джерело: Bild

Читати також:

“Шольц роздуває цифри: Німеччина надала Україні значно менше допомоги, ніж заявляє”

Герхард Шредер і надія на припинення війни через “дружбу” з Путіним

Світлина з мережі X

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja