Подвійний приріст числа мігрантів через Середземноморський маршрут

У 2023 році Європа стикнулася із значним збільшенням міграційних потоків через Середземноморський маршрут. До закінчення травня, число біженців, які досягли прибережних європейських країн, перетнувши Середземне море, зросло вдвічі в порівнянні з відповідним періодом минулого року.

Згідно інформації від Frontex, за перші п’ять місяців 2023 року, біженців, що дісталися Європейського Союзу, перетнувши центральну частину Середземного моря, стало вдвічі більше.

У цілому, Frontex зафіксував прибуття 102 000 мігрантів з початку року до кінця травня, що на 12% більше, ніж у минулому році. Тоді як шлях через Західні Балкани, що є другим за використанням маршрутом, виявився з показниками спаду міграційного трафіку на 25% та понад 30 700 перетинів кордону.

Frontex прогнозує зростання активності незаконного перетину кордону у найближчі місяці. Але на інших маршрутах міграції, крім центрального Середземноморського, зафіксовано спад ажіотажу. Наприклад, на західному Середземноморському маршруті спостерігається спад на 6%, а на західноафриканському маршруті цей показник досягає 47%.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja