В Німеччині рівень інфляції може збільшитись

Федеральне управління статистики поки не оголошує дані про рівень інфляції за січень, за попередніми даними, затримка сталася через технічні проблеми. За словами економістів, найближчим часом індекс інфляції може вирости.

Дані Федерального статистичного управління мали бути опубліковані у вівторок, проте через технічні проблеми, під час обробки даних, повідомлення не вдалося опублікувати.

За оцінками фахівців, німецькі споживачі заплатять на 9,2% більше у цьому році, ніж у січні торік. «Споживчі ціни значно збільшаться у цьому році», – прогнозують у BayernLB. Незважаючи на заходи уряду із стабілізації економіки, рівень інфляції може збільшитись, особливо, це відчуватимуть пересічні громадяни. Ціни на енергопостачання значно зросли, від них не відстають і ціни на продукти харчування. Ціни на електроенергію та газ, ймовірно, зростуть, принаймні, до рівня цін, встановлених державою.

Рівень інфляції знову збільшиться?

«Рівень інфляції може підвищитись за лютий, проте після цього тенденція піде на спад», – обіцяє науковий директор Інституту макроекономіки та дослідження ділового циклу (IMK) Себастьян Дуллієн. За період 2023 року науковець очікує показники трохи більше 5%.

Піковим моментом інфляції у 2022 році стали показники у жовтні 10,4%, за грудень рівень інфляції вже становив 8,6%.

З 6 по 10 лютого мають повідомити про поточний рівень інфляції в Німеччині.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja