Обговорення про самовизначення розпочалося в Німеччині

15 листопада в німецькому парламенті розпочалося обговорення закону про самовизначення, який надає можливість змінювати стать та ім’я шляхом подання заяви в реєстраторський офіс.

Про це повідомляєтяься на сайті міністерства  у справах сім’ї, людей похилого віку, жінок та молоді Німеччини.

Ліза Паус, федеральний міністр з питань сім’ї від партії “Зелені”, підкреслила, що вирішення питання власної гендерної ідентичності є особистим правом кожної людини. “Ніхто не повинен проходити через важкі судові процедури чи психіатричні експертизи лише для того, щоб змінити свій статус у паспорті”, – зауважила Паус у своєму інтерв’ю німецькому агентству dpa.

Пост міністерства з мережі X.

“Самовизначення власної гендерної ідентичності є основою законопроекту федерального уряду. В кінці кінців, це право людини”, – додала міністрка.

Згідно з новим законом, в майбутньому кожен громадянин Німеччини матиме можливість самостійно визначати свою стать та ім’я, а також змінювати їх у реєстраторському офісі. Цей закон спрямований передусім на захист прав трансгендерів, інтерсексуалів та небінарних осіб.

Свен Леманн, уповноважений федерального уряду з питань квірів від партії “Зелені”, закликав всі демократичні партії “захищати трансгендерів і відстоювати гідне ставлення до них”. Однак Доротея Бер, заступник лідера парламентської фракції ХДС/ХСС, висловила критику, зокрема, щодо реєстрації статі для дітей та молоді. “Молоді люди, особливо дівчата, часто не впевнені у своїй гендерній ідентичності, особливо в період підліткового віку”, – зауважила Бер у своєму інтерв’ю Die Welt. За її словами, новий закон може підштовхнути вразливі групи до зміни своєї статі.

Читати також:

Боротьба проти гомофобії: Уряд Німеччини активізує дії

Зображення згенероване ШІ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja