В північно-східних регіонах Німеччини багато українців знайшли роботу в готельно-ресторанній сфері

Багато мігрантів з України змогли працевлаштуватись у сфері готельно-ресторанного бізнесу в Мекленбург-Передній Померанії. За вересень 2022 року, згідно з даними регіонального управління агентства зайнятості, на той час в готелях та ресторанах країни працювало 1008 осіб.

Президент асоціації готелів і ресторанів Dehoga в Мекленбурзі-Передня Померанія Ларс Шварц наголошує на тому, що біженці мають велику потребу швидко знайти роботу. Оскільки багато посад в індустрії гостинності не вимагають особливої кваліфікації, а необхідним навичкам можливо навчитись під час роботи, це стало успішним вирішенням проблеми зайнятості. Згідно зі словами Шварца, однією з головних вимог для працевлаштування є можливість догляду за дітьми, хоча ця умова не є загальним правилом. За даними агентства зайнятості, у вересні 2022 року в цій галузі працювали 799 українців на повну ставку зі сплатою соціальних внесків, а ще 209 мали часткову зайнятість.

Таким чином, індустрія готельно-ресторанного бізнесу представляє велику частку біженців з країни, які вже влаштувалися на роботу на північному сході в період з лютого по вересень. Загалом, за поточною інформацією, у цій країні працевлаштувалися 3200 українців.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja