Ситуація з біженцями у Нижній Саксонії

Німеччина за минулий рік прийняла рекордну кількість біженців, багато в чому це спричинено війною Росії проти України. Розселення біженців в Німеччині є доволі неоднорідним, тому деякі Федеральні землі потребують більших ресурсів для їх належного утримання.

У Нижній Саксонії за останній рік, було подано 22 613 на отримання притулку у Федеральному відомстві у справах міграції та біженців (BAMF). Це майже у два рази більше ніж у 2021 році, коли кількість шукачів притулку становила 13 903. Більші показники були зареєстровані у Федеральній землі, тільки, під час міграційної кризи 2016 року.

Як і в попередні роки, у списку найпоширеніших країн походження шукачів притулку опинилася Сирія, близько 6670 осіб приїхали в країну, як біженці. Далі йдуть Афганістан (2452), Туреччина (2126), Ірак (2093) і Колумбія (1343).

Такий наплив біженців тримає у напрузі міські муніципалітети, оскільки постійно потрібно шукати житло для біженців. Місцева влада вимагає більшої підтримки з боку Федерального уряду у питаннях покращення умов житла людей, які шукають захисту.

Загальнонаціональний саміт з біженців відбудеться наступного четверга (16 лютого) під керівництвом Федерального міністра внутрішніх справ Ненсі Фезер. На зустрічі має бути обговорено питання про те, як вдала збирається обмежити нелегальну міграцію до Німеччини та сприяти репатріації шукачів притулку, яким було відмовлено. Прем’єр-міністр Нижньої Саксонії Штефан Вайль, нещодавно, назвав подальшу підтримку з боку федерального уряду необхідною.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja