“Так виглядає готовність Росії до переговорів і її бажання миру” – посол Німеччини в Україні

8 липня Росія здійснила масштабний ракетний обстріл українських міст, випустивши близько 40 ракет різних типів. Внаслідок атаки постраждали Київ, Дніпро, Кривий Ріг, Краматорськ, Слов’янськ та Житомир. На цей момент відомо про щонайменше 20 загиблих та 50 поранених.

У Києві зафіксовано влучання крилатих ракет та кількох гіперзвукових ракет “Кинджал”. Найбільше занепокоєння викликає руйнування найбільшої дитячої лікарні України “Охматдит”.

За словами Президента Володимира Зеленського, під завалами лікарні можуть перебувати люди. Зараз рятувальники, лікарі та місцеві жителі розбирають завали. Юних пацієнтів евакуюють до інших медичних закладів.

Мер Києва Віталій Кличко назвав цей обстріл одним із найжорстокіших за останні два роки. Окрім лікарні, у столиці зруйновано під’їзд багатоповерхового будинку.

Посол Німеччини в Україні Мартін Єгер різко засудив атаку, особливо наголосивши на ударі по “Охматдиту”. “Це війна проти цивільного населення. Так виглядає готовність Росії до переговорів і її бажання миру”, – зазначив дипломат.

Ця атака викликала широкий міжнародний резонанс та обурення світової спільноти. Вона демонструє продовження Росією тактики терору проти мирного населення України та нехтування міжнародним гуманітарним правом.

Українська влада закликає міжнародних партнерів посилити санкції проти Росії та збільшити військову допомогу Україні для захисту від подібних атак у майбутньому.

Світлини: Євген Малолетка (AP), Bild

Читати також:

Німецькі журналісти постраждали внаслідок російської атаки на Харків

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja