Усе більше компаній використовує штучний інтелект

Кожна восьма компанія в Німеччині зараз користується технологією штучного інтелекту. Головним чином ці компанії впроваджують технологію для роботи з бухгалтерією, виробничими процесами або управлінням та у сфері надання послуг.

Про це повідомляє tagesschau.de посилаючись на звіт Німецького статистичного бюро. Відомо, що кожна восьма компанія в Німеччині, яка має більше ніж десять співробітників, використовує штучний інтелект. При цьому виявлено, що особливо великі компанії з числом співробітників понад 250 використовують цю сучасну технологію із часткою 35 відсотків, що перевищує використання меншими компаніями. Серед них тільки кожна десята компанія використовує нові технології.

Компанії застосовують цю технологію передусім для бухгалтерії, контролінгу або фінансового управління, інформаційної безпеки, виробничих процесів, а також для організації управлінських процесів чи управління, як повідомляє статистичне бюро. Системи штучного інтелекту для розпізнавання мови є найбільш поширеними.

Невизначена правова ситуація також є проблемою. За інформацією звіту, штучний інтелект вже широко використовується для автоматизації робочих процесів та надання допомоги у прийнятті рішень. Багато компаній використовують його для аналізу писемної мови або обробки текстів (text mining).

Однак, багатьом компаніям не вистачає інформації та знань щодо використання технологій штучного інтелекту, про що вони зізнаються самі. Понад половина тих, хто не використовує цю технологію (54 відсотки), хвилюються про сумісність з наявними пристроями або не впевнені в юридичних наслідках (51 відсоток). Понад 20 відсотки компаній, які до цього були схильні утримуватися, зараз вважають неприйнятним використання штучного інтелекту у своєму бізнесі.

Читати також:

Кожен третій житель Німеччини використовує штучний інтелект

“Німецький стартап Aleph Alpha залучив понад 500 млн доларів для розробки європейського конкурента ChatGPT та Bard”

Число банкрутств в Німеччині рекордно виросло

Зображення згенероване ШІ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja