Брак соціального житла відзначається в Німеччині

У Німеччині зіштовхнулись з проблемою недостатньої кількісті соціального житла, повідомив Spiegel з посиланням на дослідження Інституту німецької економіки (IW).

“Ситуація в галузі будівництва соціального житла залишиться напруженою в найближчі роки. Щорічно до 2035 року з житлового фонду буде зніматися 40 000 квартир”, – повідомляє видання.

Необхідно компенсувати втрати житла. Для цього до 2035 року необхідно збудувати 519 тисяч квартир. “Зараз просто несприятливий час для будівництва”, – зауважив експерт IW Філіпп Дешермайер.

Раніше німецька влада планувала будувати в Німеччині 100 тисяч одиниць соціального житла щорічно, але за оцінками IW у 2022 році було зведено лише чверть запланованої кількості. Spiegel підкреслює, що великою проблемою є програма “Житло для молодих”. Програма залишилася без фінансування, запланованих на 2022 рік €240 млрд немає, оскільки Федеральний конституційний суд визнав додатковий бюджет, прийнятий у 2021 році, незаконним.

Нагадаємо, що Конституційний суд Німеччини прийняв рішення про неправомірність використання неосвоєних €60 млрд з фонду, створеного для боротьби з наслідками оголошеної пандемії коронавірусу, на інші цілі. Після цього рішення фінансування багатьох програм, заплановане на роки вперед, було терміново припинено.

Джерело: spiegel.de

Читати також:

Число банкрутств в Німеччині рекордно виросло

Німеччина продовжила статус захисту для українських біженців до березня 2025 року

В Австрії нарахували вдвічі менше бідних, ніж у Німеччині

Світлина з відкритих джерел

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja