Число банкрутств в Німеччині рекордно виросло

Кількість великих банкрутств в Німеччині, за даними дослідження, впродовж перших дев’яти місяців цього року помітно зросла. Наразі будівельний сектор найбільше страждає від банкрутств.

За дослідженнями компанії з кредитного страхування Allianz Trade, в німецькій економіці все більше та більше відбувається великих банкрутств. “Великі банкрутства повертаються цього року і наближають нас до рекордного рівня 2020 року”, – говорить експерт з банкрутств Allianz Trade Максім Лемерл. Allianz Trade визначає великі банкрутства як банкрутства підприємств із річним оборотом не менше 50 мільйонів євро.

За даними дослідження, кількість великих банкрутств в Німеччині зросла до 45 випадків протягом перших дев’яти місяців 2023 року, наближаючись до рівня 2020 року. Для порівняння: у тому ж періоді 2022 року було 26 великих банкрутств, а у 2021 році – лише 17 таких випадків.

“2020 рік відзначив найвищий рівень банкрутств з 2016 року з тодішніми 58 великими банкрутствами за весь рік та 44 випадками за аналогічний період перших дев’яти місяців”, – пояснює Лемерл.

Ситуація в лікарнях погана


Особливо багато великих банкрутств відбулося протягом поточного року в роздрібній торгівлі, лікарнях та машинобудуванні, повідомляє Allianz Trade. Загалом до вересня 2023 року збанкрутували 12 великих текстильних підприємств і роздрібних підприємців, які працювали у сфері торгівлі модним одягом, а також шість лікарень, за результатами дослідження.

“Це відповідає звіту Німецького інституту лікарень (DKI), згідно з яким дві третини німецьких лікарень оцінюють свою фінансову ситуацію як погану або дуже погану, а в середніх за розміром лікарнях це ще більше”, – пишуть експерти з банкрутств Allianz Trade. Також було кілька великих банкрутств в машинобудуванні, металургії і будівельній галузі.

Будівельний сектор страждає найбільше

За даними дослідження, найбільше випадків банкрутств зафіксовано в будівельній галузі незалежно від розміру підприємств, за якою слідують торгівля та підприємства сектору послуг. “Торгівля відзначається найбільшим зростанням числа випадків у порівнянні з минулим роком, але вже до підвищення податку на додану вартість слабкість виявилася у готельному бізнесі.”

Голова Allianz Trade, Міло Богертс, прогнозує важкий час для німецькомовного простору, особливо для торгівлі перед наступним різдвяним сезоном. “Цього року під ялинкою ймовірно буде помітно менше подарунків”, – каже Богертс. “Ціни на харчові продукти залишаються високими, попри менший рівень інфляції. Тому споживачі економлять на усіх інших витратах: вони менше виходять, менше купують одяг – і різдвяні подарунки.”

“Ризик несплати зростає не лише в Німеччині, але також в Нідерландах, США та Франції, тобто в трьох ключових експортних ринках Німеччини. Тому німецьким компаніям слід бути максимамльно обережними щодо можливих ефектів карткових будиночків та враховувати сигнали попередження від своїх клієнтів.” – підсумував Богертс.

Джерело: tagesschau.de

Читати також:

Криза у сфері відновлювальних енергій: Дефіцит фахівців загрожує енергетичній трансформації в Німеччині

Податки в Німеччині зменшаться у 2024 році!

Бюджетні проблеми Німеччини ставлять під удар найбільшу економіку Європи

Світлина з відкритих джерел

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja