В Саксонії-Ангальт змінюють вимоги щодо житла біженців

У зв’язку з нестачею житла для біженців, місцева влада Саксонії-Ангальт вирішила скасувати стандарти розміщення та відмінити мінімум у 7 квадратних метрів. Такі дії є тимчасовими та вимушеними у з зв’язку з напруженою ситуацією.

«В кінці 2022 року деякі повіти та міста зі статусом округів повідомили, що їхні приймальні здатності вичерпані або майже вичерпані та запросили пом’якшити правила розміщення, щоб мати можливість тимчасово поселити більше людей», – заявила прес-секретар міністерства внутрішніх справ Саксонії-Ангальт.

З початку січня вимогами до мінімального метражу житла де розміщували біженців, доводилось нехтувати, такі дії було ухвалено продовжити до кінця червня. Все більше біженців з України приїзжають до Саксонії-Ангальт з метою отримати притулок. Влада в деяких районах заявляла, що житлові ресурси цілком заповнені, можливості розміщення біженців вичерпані.

Комісар з імміграції землі, Сусі Меббек (SPD), здається, дещо більш спокійно ставиться до ситуації в останній час. “Якщо не буде іншого великого приросту біженців з України зараз, ми зможемо скоригувати поточну ситуацыю”, – сказала вона у інтерв’ю кілька днів тому.

Згідно з вказівками, що діють з 2013 року, кімнати повинні бути зайняті максимум чотирма людьми, на сім квадратних метрів, в деяких випадках шість квадратних метрів простору на людину. Ці вимоги вже були призупинені з 1 вересня 2015 року по 31 грудня 2016 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja