Протести в Упалі проти розміщення біженців

У невеликому містечку Упал, що знаходиться в землі Мекленбург-Передня Померанія, в Німеччині спалахнув протест місцевих жителів проти розміщення біженців. У населеному пункті з населенням у 500 чоловік, кількість біженців, які там хочуть поселити становить 400 людей, що майже дорівнює кількості населення цього містечка. Місцеві жителі наголошують, що з їхньою думкою ніхто не рахувався.

Упал – це містечко з населенням 500 осіб в Північно-Західному Мекленбурзі, де планується розміщення житлового масиву для 400 біженців. Міністр-президентка Мекленбурга-Передньої Померанії Мануела Швезіг (СДПН) в свою адресу отримала шквал критики, включаючи незадоволення своїх однопартійців. Фракції регіональної ради Північно-Західного Мекленбурга, за винятком AfD, випустили спільну заяву, в якій заявляють, що Швезіг має забезпечити більш нормалізовані заходи для пошуку житла для біженців.

В спільній заяві фракцій районної ради, яку також підписав голова фракції СДПН Крістіан Альбек стверджує: “Ми всі нелегко прийняли рішення затвердити кошти на створення сайту для біженців в Упалі, ми всі б намагалися мати довший термін планування та значно кращу участь людей в Упалі. Але ми повинні усвідомлювати, що ситуація на ринку житла така, що, серед іншого, розміщення близько 2600 біженців з України в районі Норд Вест Мекленбург призвело до того, що наразі у нас майже немає доступного житла, яке ми можемо запропонувати людям, які цього потребують”. Зараз мігранти розміщені у двох спортивних залах у Вісмарі, що є неприйнятним у довгостроковій перспективі.

Асоціація міст і громад Мекленбурга-Передньої Померанії вже довгий час закликає державний уряд збільшити число місць прийому біженців на 3000 до 4700, як це було зроблено під час хвилі біженців з Сирії в 2015 році. Це має дати муніципалітетам час краще підготуватися до проживання та інтеграції. Держава досі відмовляється допомагати місцевій владі впоратися з нестачею місць для мігрантів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja