Умеров хоче призвати до армії чоловіків, які знаходяться в Німеччині: що відомо?

Міністр оборони України висловив намір призвати до військової служби українців, які проживають у Німеччині. За його словами, українці віком від 25 до 60 років, які мають можливість служити у Збройних Силах, повинні підтримати оборонні потреби країни у зв’язку із загрозою російської інвазії.

Рустем Умєров, зазначив, що це запрошення, але ті, хто на нього не відгукнеться, повинні розраховувати на можливі санкції. Про це він повідомляє у інтерв’ю телеканалу Welt.

Планується мобілізація додаткового контингенту у розмірі 450 000-500 000 військовослужбовців для зміцнення армії та протистояння російській агресії. Проте, поки не вирішені фінансові та політичні аспекти цієї ініціативи, яку президент Володимир Зеленський назвав “чутливим питанням”.

Міністр також підкреслив важливість справедливості у цьому процесі, а зокрема, зазначив, що майбутнім військовослужбовцям повинно бути передбачено, як вони будуть навчатися, де і коли служити, а також умови їх звільнення. Через невизначеність цих аспектів, не дивлячись на заборону, багато українців виїхали за кордон, щоб уникнути можливого виклику на військову службу.

Наразі, українська армія стикається з труднощами на південному сході країни через територіальні втрати внаслідок активної діяльності російської армії. Новий напрямок – мобілізація чоловіків із закордону – вказує на серйозний підхід до формування військового потенціалу для захисту України в умовах складностей.

Читати також:

Пісторіус: Європа готова компенсувати дефіцит допомоги Києву після скорочення поставок зі США

Зеленський несподівано прибув в Німеччину: цілі візиту не розголошують

Німці все менше роблять пожертви і рідше стають донорами

Світлина з мережі X

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja