Пісторіус: Європа готова компенсувати дефіцит допомоги Києву після скорочення поставок зі США

Борис Пісторіус підкреслив необхідність збільшення виробництва в європейській оборонній промисловості на п’ять-вісім років, щоб компенсувати можливе зменшення підтримки з боку Вашингтона. Голова Міноборони Німеччини відзначив, що рано чи пізно Європі доведеться заповнювати можливі прогалини в поставках від США. Пісторіус також висловив думку, що можуть виникнути труднощі в негайній компенсації в деяких областях.

На запитання, в яких саме областях можуть виникнути труднощі, Пісторіус вказав на необхідність часу для збільшення обсягів виробництва в європейській оборонній промисловості. Він підкреслив, що у них є приблизно п’ять-вісім років для компенсації недоліків як в Збройних силах, так і в промисловості та суспільстві. Пісторіус також відзначив наростання військового виробництва в росії. Про це повідомляє видання DW, з посиланням на газету Welt am Sonntag.

Голова Міноборони Німеччини визнав, що загрози з боку президента рф володимира путіна стосовно країн Балтії, Грузії та Молдови слід розглядати серйозно. Він підкреслив, що до кінця десятиліття Європа буде готовою до можливих небезпек.

Пісторіус також підтримав ідею більш активної участі військовослужбовців бундесвера в освітніх програмах, щоб розповідати учням про свою службу та місію. Він підкреслив, що це не мілітаризм, а частина загальної освіти. Пісторіус також висловив готовність розглянути можливість повернення до моделей обов’язкової військової служби, відзначивши, що вирішення такого питання вимагає політичної підтримки та ретельного аналізу на структурному, конституційному та політичному рівнях.

Читати також:

Пісторіус про поставки Україні: “Постачаємо те, що можемо”

Ракети Taurus не змінять хід війни в Україні, – Пісторіус

Глава МЗС Німеччини виступає проти “заморожування” війни в Україні

Світлина з відкритих джерел

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja