Податки в Німеччині зменшаться у 2024 році!

Уряд Німеччини планує підняти базовий податковий відсоток та податковий кредит на дітей в 2024 році більше, ніж передбачалося. Сумарно це призведе до додаткового зменшення податків на майже два мільярди євро, як стверджується відомостями від Міністерства фінансів.

Про це повідомляє Bild, посилаючись на урядові та коаліційні джерела.
Базовий податковий відсоток планується підняти з 10 908 до 11 784 євро, а податковий кредит на дітей – з 6 024 до 6 612 євро. Мета – відповідь на значне збільшення грошової допомоги громадянам, зазначає представник Міністерства фінансів, додаючи, що це необхідно для уникнення неконституційного оподаткування.

“Те, що справедливо для отримувачів соціальних виплат, повинно стосуватися і платників податків”, відзначив міністр фінансів Крістіан Лінднер в Бундестазі, і цей аргумент також переконав соціал-демократів і Зелених.

Базовий податковий відсоток визначає межу, до якої дохід залишається вільним від накладання податку. Планується, що у 2024 році цей показник зросте. Сім’ї також отримають додаткове полегшення, оскільки підвищиться податковий кредит на дітей. Парламентська коаліція раніше планувала менше збільшення (11 604 євро та 6384 євро).

Очікується, що підняття податкових відсотків стане частиною нового річного податкового закону, який буде прийнятий весною 2024 року. Збільшення відсотків набуде чинності з 1 січня 2024 року, але очікується, що полегшення для громадян буде відчутно тільки наприкінці середини 2024 року.

Читати також:

Бюджетні проблеми Німеччини ставлять під удар найбільшу економіку Європи

Як відбувається продовження допомоги Bürgergeld у Німеччині?

В Австрії нарахували вдвічі менше бідних, ніж у Німеччині

Світлина з відкритих джерел

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja