Голова Федерального відомства радіаційного захисту Німеччини застерігає про загрозу на Запорізькій АЕС

Інге Пауліні, очільниця Федерального відомства радіаційного захисту Німеччини, нагадала про тривалу загрозу, яка зберігається для атомних електростанцій в Україні, особливо на Запорізькій АЕС.

“Ситуація на Запорізькій АЕС продовжує викликати занепокоєння, – наголосила вона. – Близькість бойових дій, перебої в енергопостачанні та умови праці персоналу створюють особливу небезпеку”.

Пауліні наполягає на необхідності вжити всіх можливих заходів для забезпечення охолодження всіх систем, пов’язаних з безпекою станції. “Ядерні об’єкти за жодних обставин не повинні бути втягнуті у збройний конфлікт”, – підкреслила вона.

Інге Пауліні, світлина з мережі X

Федеральне відомство радіаційного захисту Німеччини пильно стежить за ситуацією на українських АЕС з початку повномасштабної війни Росії весною 2022 року. Воно також надає інформацію про можливі наслідки ядерного інциденту для території Німеччини.

Наразі у відомстві оцінюють потенційні наслідки як обмежені. За словами представників, у разі інциденту, наприклад на Запорізькій АЕС, надзвичайні заходи можуть торкнутися сфери сільського господарства та збуту сільгосппродукції.

Водночас у Федеральному відомстві радіаційного захисту запевняють, що навіть у разі ядерного інциденту в Запоріжжі, додаткових заходів захисту населення у Німеччині, таких як роздача таблеток йоду, не знадобиться.

Джерело: Bild

Світлина з відкритих джерел

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja