Кемерон закликав Німеччину передати Україні ракети далекої дальності

Міністр закордонних справ Великобританії Девід Кемерон під час візиту до Німеччини наполегливо закликав передати Україні ракети далекої дальності. “Що стосується зброї далекої дальності, то з досвіду Великобританії я можу сказати, наскільки ефективна така зброя допомогла Україні у відбитті незаконної агресії”, – заявив він після зустрічі з німецькою колегою Анналеною Бербок у Берліні 7 березня.

Лондон, серед іншого озброєння, постачає Україні ракети далекої дальності Storm Shadow. Водночас канцлер ФРН Олаф Шольц не погоджується передати Києву далекобійні ракети Taurus через побоювання втягнення Німеччини у війну. Кемерон рішуче відкинув думку, що постачання нових систем озброєнь Україні може призвести до ескалації війни.

“Такі дебати неодноразово велися з часу російського вторгнення два роки тому. Наприклад, казали: “Якщо надати Україні протитанкову зброю, то відбудеться ескалація”. Ні, цього не сталося. Казали, що якщо передати танки, буде ескалація. Теж ні. Якщо дати ракети далекої дальності, то ескалація. Знову нічого не сталося”, – констатував Кемерон.

Кемерон: Побоювання ескалації безпідставні

Він додав: “Якщо йдеться про те, щоб допомогти країні захиститися від незаконної й абсолютно невиправданої агресії, то перешкод бути не повинно. Поки ми не потраплятимемо в ситуацію, коли солдат НАТО вб’є російського солдата, ми не сприяємо ескалації, а допомагаємо Україні захищатися власними силами”.

На тлі скандалу через російське прослуховування німецьких військових офіцерів, Кемерон і Бербок наголосили на єдності НАТО. Бербок підкреслила: “Президент Росії Володимир Путін намагається посіяти розбрат в альянсі й навмисно розхитати наші демократії, але ми протиставляємо цьому нашу рішучість і єдність, і ми не дозволимо Путіну залякати нас”.

За інформацією видання DW

Читати також:

Експерт похвалив Макрона за готовність відправити війська в Україну

Світлина з відкритих джерел

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja