Майже дві третини населення бажають зміни уряду в Німеччині

За останніми даними опитування, 64% громадян Німеччини прагнуть до зміни уряду. Зокрема, довіра до роботи Федерального канцлера Олафа Шольца та його партії продовжує знижуватися. У недільному тренді вона подальше відстає від AfD.

Згідно з новою обуреністю у Коаліції «Світлофор», за даними опитування майже дві третини громадян Німеччини бажають нового уряду. 64 відсотки опитаних відповіли у Недільному тренді інституту дослідження громадської думки Insa для «Bild am Sonntag», що зміна уряду була б корисною для Німеччини. Навіть не один з чотирьох (22%) бажає збереження коаліції.

Зокрема, задоволеність роботою федерального канцлера Олафа Шольца та його Соціал-демократичної партії Німеччини (SPD) зменшилася. Так, наразі 70 відсотків опитаних незадоволені роботою канцлера, це на 10 відсоткових пунктів більше, ніж чотири тижні тому.

У Недільному тренді (SPD) також втрачає все більше підтримки на користь партії «Альтернатива для Німеччини» (AfD) та набирає лише 18%. Це на два відсоткових пункти менше, ніж на минулому тижні. Таким чином, (SPD) відстає від (AfD) на три пункти, яка залишається на незмінних 21%. Також злегка набрали по одному пункту Християнсько-демократичний союз (CDU/CSU) з 27%, Зелені з 14% та «Вільна демократична партія Німеччини» (FDP) з 8%. Ліва партія залишилася на рівні 5%.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja