Німеччина підписує довгострокову угоду про придабання норвежського газу

Німеччина посилює обсяги закупівлі газу в Норвегії. Компанія Equinor з Норвегії має намір постачати природний газ у ФРН приблизно 10 млрд кубічних метрів протягом періоду з 2024 по 2034 роки. Річні поставки будуть відповідати третині індустріальних потреб Німеччини у газі.

Німецька енергетична компанія Sefe та норвезька компанія Equinor уклали довгостроковий контракт на постачання газу, який став однією з найбільших газових угод для Equinor. Про це повідомив генеральний директор компанії Андерс Опедал у вівторок, 19 грудня.

Згідно з угодою, з 2024 по 2034 роки Equinor постачатиме в Німеччину загалом 111 терават-годин, що приблизно дорівнює 10 млрд кубічних метрів природного газу. Поставки будуть здійснюватися за ринковими цінами. Річні обсяги відповідатимуть третині промислових потреб Німеччини у газі. Крім того, передбачено опцію на додаткові поставки 319 терават-годин протягом п’яти років.

Також компанії підписали угоду, згідно з якою Sefe з 2029 по 2060 роки стане довгостроковим споживачем водню від Equinor з низьким вмістом CO2. Початково передбачається постачання п’ять терават-годин на рік, з поступом часу цей обсяг збільшиться до 40 терават-годин на рік.

Німеччина успішно уникнула газової кризи внаслідок конфлікту Росії з Україною минулого року. Використання газу з Нідерландів, Бельгії та Норвегії, а також швидка побудова терміналів зрідженого природного газу (ЗПГ) дозволили уникнути кризи. За даними операторів, на початку грудня 2023 року заповненість газових сховищ в Німеччині становила 96%, що вище середнього.

Компанія Sefe, колишня Gazprom Germania, зазнала значних втрат через призупинення постачання російського газу і була націоналізована. На сьогодні Sefe, в якій працює близько 1500 осіб, є однією з найбільших газових компаній в Німеччині, обслуговуючи промислові підприємства та комунальні служби. Крім закупівель, компанія займається торгівлею, зберіганням і продажем газу. Equinor, яка є одним з найбільших європейських виробників нафти та газу, на дві третини належить норвезькій державі.

Джерело: equinor.com

Читати також:

У 2023 році відновлювальні джерела енергії (ВДЕ) вперше забезпечили понад 50% електроенергії у Федеративній Республіці Німеччина

Інновації для зеленого водню: Як технологія Ultracool змінює гру в енергетичній трансформації

Зелені проти видобутку газу в Люнебурзькій рівнині

Світлина з відкритих джерел

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja