Німецькі потяги стали часто спізнюватися через зношене залізничне покриття

Менш як 60% поїздів німецької залізниці Deutsche Bahn ходили в жовтні 2023 року за розкладом, – про це 10 листопада передає радіостанція Rundfunk Berlin-Brandenburg.

Пасажирська асоціація Pro Bahn побоюється, що ситуація в майбутньому стане ще гіршою. Deutsche Bahn явно не змогла виконати поставлене собі завдання із забезпечення пунктуальності.

На початку року компанія мала на меті забезпечити пунктуальність на рівні понад 70% для поїздів далекого прямування. «З огляду на те, що за перші десять місяців рівень пунктуальності становив близько 66%, стає ясно, що мету щодо пунктуальності на 2023 рік показника близько 70% більше не може бути досягнуто»,— заявив представник Pro Bahn.

У жовтні лише 58,6% поїздів Deutsche Bahn ходили за розкладом, що не в останню чергу пов’язано з численними дорожніми ремонтними роботами. Вважається, що поїзд не порушив розкладу, якщо його запізнення становило менш як шість хвилин. Скасовані поїзди до статистики не включаються.

Однією з основних причин запізнення поїздів у Німеччині є застаріла інфраструктура. Майже три чверті поїздів у жовтні запізнилися через ремонтні роботи на шляху їхнього прямування.

За даними DB, на маршруті між Франкфуртом та Мангаймом, який має особливе значення для міжміських перевезень по всій Німеччині, щодня відбувалося щонайменше одне порушення. З середини жовтня нововведений прикордонний контроль також призвів до затримок поїздів на міжнародних лініях далекого прямування.

Представник пасажирської асоціації Pro Bahn Детлеф Нойс назвав ситуацію, що склалася, «неприйнятною». За його словами, низька пунктуальність поїздів доповнюється поганим інформуванням пасажирів і вони, зрозуміло, дуже роздратовані.

Асоціація Pro Bahn у Німеччині розповіла про інші проблеми на залізниці

Сумна ситуація зі станом залізниць у Німеччині найближчим часом не зміниться, заявив представник пасажирської асоціації Pro Bahn Детлеф Нойс, – передає радіостанція Rundfunk Berlin-Brandenburg. Оператор залізниць у Німеччині компанія Deutsche Bahn, пояснюючи часті запізнення поїздів, посилається на необхідність проводити багато ремонтних робіт. Нойс, своєю чергою, називає й інші проблеми залізниці.

«На мій погляд, низька пунктуальність поїздів також пов’язана з нестачею вагонів, нестачею персоналу. Потім слідує знос колій, на багатьох маршрутах можна рухатися тільки повільно», – зазначає Нойс.

За словами представника асоціації Pro Bahn, багато пасажирів нервують, що позначається на персоналі поїздів. В результаті багато співробітників DB не тільки частіше беруть лікарняні через проблеми зі здоров’ям, але взагалі звільняються, тому що через стрес вигоряють на роботі. За його словами, в останні десятиліття залізницям приділялося надто мало уваги. «Деякі міністри транспорту займалися лише автомобільною промисловістю, а не залізницями».

Представник Pro Bahn висловив сподівання, що майбутній капітальний ремонт знову зробить залізницю надійною та пунктуальною. Перший етап капітального ремонту залізниці заплановано на другу половину 2024 року. Концепція капітального ремонту передбачає, що деякі маршрути будуть повністю закриті на кілька місяців, але на цих маршрутах за один раз усі відремонтують. Планується відремонтувати також багато залізничних станцій.

Після капітального ремонту Deutsche Bahn сподівається експлуатувати залізницю приблизно 8-10 років без необхідності постійно проводити дрібний ремонт на одній ділянці, то на іншій.

До слова, ціна пільгового проїзного на громадський транспорт в Німеччині становить – 49 €. Повідомляється, що канцлер Олаф Шольц доручив міністрам транспорту розробити концепцію єдиного проїзного на 2024 рік. Федеральний міністр транспорту Фолькер Віссінг назвав єдиний проїзний у Німеччині великим успіхом.

«Ніколи ще не було так просто користуватися громадським транспортом, ніколи ще не було так просто з’єднати кілька видів транспорту»,— наголосив міністр.

Віссінг закликав бачити в реалізації проєкту додаткові можливості та зробити так, щоб кількість пасажирів, які купують проїзний, продовжувала зростати.

Світлини: поїзд концерну Deutsche Bahn

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja