Німці стали рідше митися і менше споживати м’ясо

Замість ванни – душ, а на обід овочі без свинини. А все через зростання цін!

Німці тепер рідше миються! Процедура миття стала коротшою, а вода – холоднішою”, – написала газета Berliner Morgenpost.

“Вже 2022 року 51% опитаних заявили, що приймали душ рідше, коротший чи в холоднішій воді, ніж до енергетичної кризи. Цього року, згідно з опитуванням, це роблять уже 57%, – говорить публікація. За даними видання, кожен другий німець вже змонтував у своєму житлі водо- та енергоощадні системи. Зробити аналогічний ремонт планують ще 19% жителів Німеччини.

Минулого року, у жовтні 2022 повідомлялося, що у Берліні через дефіцит палива жителі вирубували дерева у центральному парку “Тіргартен”. Також через економію опалення німці були змушені боротися з цвіллю у будинках.

У Німеччині скоротилася кількість свиноферм та споживання м’яса

Кількість сільськогосподарських підприємств у Німеччині скоротилася на 36100 з 2010 по 2020 рік, причому 32000 підприємств, що закрилися, було свинофермами. Дані звіту про сільськогосподарську політику 9 листопада повідомило видання NieuweOogst.

Загалом у Німеччині 2020 року діяло 262800 сільськогосподарських підприємств. З даних звіту випливає, що протягом десяти років закривалося десять компаній на день.

Споживання свинини в Німеччині впало з 73 кг до трохи менше ніж 33 кг на душу населення. 2022 року цей показник становив 29 кг.

Сильні коливання доходів ускладнюють підприємцям планування. Міністр сільського господарства Німеччини Джем Оздемір вважає підвищення стійкості до кризи основним завданням політиків.

«Наш звіт показує, що „політика зростай чи змінюйся“ призвела до серйозних структурних перекосів. Занадто багатьом фермерам довелося здатися. Наші фермери готові до змін, але їм потрібна певність у плануванні. Ми діємо за прислів’ям: „сьогоднішній прибуток не повинен досягатися коштом нашого майбутнього“»,— заявив Оздемір. На думку міністра, споживачі сьогодні хочуть знати, де та як утримуються тварини. Вони бажають зробити свій внесок у покращення ситуації.

Оздемір пояснив свій підхід: «Запускаючи стійку до криз систему тваринництва, яка замикає економічні цикли, ми реагуємо на соціальні зміни. Введено обов’язкове маркування продукції тваринництва. Ми регулюємо маркування походження на національному рівні та дотримуємось загальноєвропейських стандартів».

Мета змін тваринництва у тому, щоб до 2030 року 30% продуктів були органічними. Окрема увага надається білковим культурам для людей, які хочуть скоротити споживання м’яса або відмовитися від нього.

Німеччина прагне знизити залежність сільського господарства від дорогих та енергомістких засобів виробництва. «Це не тільки економічно вигідно фермерам, а й знижує вплив інфляції на ціни на харчі», – повідомив міністр сільського господарства.

Читати також:
Німеччина примусово впроваджуватиме інфраструктуру відновлювальної енергії

Fridays for Future висловлює обурення на послаблення кліматичного законодавства

В Німеччині готують нові заходи для збереження клімату

Світлина з відкритих джерел: колаж canva.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja